contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bulete De Vinete Cu Nuci De Pin

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aperitiv, gustare calda, luati-o cum doriti, dar nu ezitati sa le incercati.
Eu le-am pregatit special pentru provocarea lunii iunie.

INGREDIENTE:

(pentru aprox. 16 bucati)

2 vinete medii -350 g
1 catel usturoi
2 linguri ulei
1 ou
2 linguri pesmet
30 g parmezan ras
20 g mozzarella rasa
2 linguri nuci de pin
cimbru
1/2 legatura patrunjel proaspat
sare
piper
3 linguri faina

PREPARARE:

Vinele spalate si uscate le taiem felii pe lungime. Calim in ulei usturoiul taiat pe jumatate, doar cat sa prinda aroma, apoi il scoatem. Punem vinetele in acest ulei si le prajim pe ambele parti. Le scoatem, le punem pe un servet pentru a absorbi uleiul, apoi le tocam. Punem intr-un vas vinetele tocate, verdeata tocata, pesmetul, nucile de pin, parmezanul si mozzarella rase si un ou batut. Asezonam cu sare si piper in functie de gusturi, apoi amestecam compozitia pana se omogenizeaza.

Ne umezim mainile, luam din compozitie cam cat o lingura si modelam bile pe care le vom tavali prin faina. Punem buletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem buletele la 180°C timp de 20-30 minute.

Le servim calde, cu o salata de sezon.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook