contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bulete De Cartofi (si Ce Am Mai Mancat De Paste)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai intai mareata reteta, pentru ca, nu e asa, a inceput perioada reciclarilor. Chit ca nu am avut traditionalisme, am ce recicla.

Intai si intai piureul de la friptura de porc cu radacinoase.

Slide1

Cantitati v-as fi putut da daca as fi cantarit restul de piure ramas de pe o zi pe alta, ceea ce nu am facut asa ca vedeti in imagine cam cat e, un castronel. Foarte spornica reciclarea asta, la piure am adaugat cascaval dat pe razatoarea mica, ou, pesmet, sare si piper.

Slide2

Se amesteca toate, se gusta de sare si piper iar pesmet se incorporeaza pana cand amestecul este maleabil. Nu va temeti ca e prea ult, eu fac aluatul asta mai moale, dar si daca e mai tare, nu e nimic, painea prajita e buna, nu?

Slide3

O singura chestie este foarte importanta, sa fie uleiul de prajit foarte bine incins, altfel, din cauza cascavalului, au tendinta sa se desfaca si sa se topeasca anarhic si sa absoarba ulei. In ulei bine incins (sigur, daca aveti e de preferat de arahide), se comporta impecabil.

Eu am facut o serie ca atare si doua serii date prin ou amestecat cu apa, pentru ca mi-era ca se vor desface, totusi, nu e musai sa faceti crochetele prin ou.

Totul merge foarte repede, de aceea e mai bine sa le prajiti in baie de ulei, nu sa le gadilati si, dintr-un rest, un ou si mai nimic, aveti (ma rog, nu voi, eu) un castron plin ochi de crochete de cartofi cu cascaval (bulete le zice la crasma) care daca va prisosesc in aceste momente, dupa ce ati cheltuit pe miel o suma cu care ati fi putut intretine Somalia o perioada de timp, le puteti congela fara probleme.

Slide4

Ei, acum sa revin la mieii nostri, ca am primit o invitatie la masa la niste prieteni. Nimic neobisnuit, veti spune, ba da. Pentru ca nu am pregatit eu absolut nimic. Am dus cadoul comandat dar executat de mine, niste flori si cam atata. Tot restul a fost opera gazdelor.

Sa vedem cu ce ne-am simte bine intr-o duminica de dupa paste.

Slide5

Slide6

Totul a fost bun si extrem de traditional, miel cu gust de miel, drob din organe de miel, nu cu artificii (pipote de manz si pateu de ficat), ciorba de cap de miel, excelente. Am mancat cate putin din fiecare, desi cica nu e voie, e, sa ma mai pupe si medicii. Dar as fi ras toata tava de friptura.

Ori ca am avut eu vreo figura de Casi cand mananca altii, ori nu stiu, cert e ca am primit si la pachet miel, deci episodul cu reciclarea continua cu (asa cred eu) un pilaf de miel cum am mancat la turci si, bineinteles, oua umplute. Cred, am zis.

Odihna placuta sau drum bun spre casa azi si, traditionalul rororo.