Bulcute Rapide
Sursa Bulcute rapide
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bulcute sau piinite, rapid de facut, rapid de papat...
Nu-i o reteta speciala, am facut bulcutele cu aluatul de la pane della mezz'ora
Ingrediente pentru 8 bucati:
* 113 g apa calduta
* 100 g lapte caldut
* 1 lingura zahar
* 16 g drojdie proaspata
* 15 g unt
* 400 g faina
* 8 g sare
Punem ingredientele in masina de facut piine sau robot, in ordinea in care sint scrise.
Apasam pe butonul de framintare (la mine dureaza 14 minute) si vom obtine un aluat neted si catifelat.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framintam un pic cu miinile, asa va fi si elastic. Impartim aluatul in opt bucati (desi cred ca ar iesi 12 bulcute mai micute, asta e valabil in cazul cind avem copii, pentru ca le vor minca mai usor), apoi incepem sa framintam fiecare bucata in felul urmator. Incepem de la partea de sus si apasam lejer pe aluat cu degetul sau cu podul palmei, pina rulam tot aluatul.
Intoarcem aluatul la 90 grade si repetam operatia, apoi din nou intoarcem aluatul, mereu in sensul acelor de ceasornic, in total vom avea patru rulari. Aici gasiti pozele pas cu pas, exact cum trebuie invirtit aluatul.
Intoarcem aluatul cu inchizatura dedesubt, apucam de capete frumos si le bagam si pe acestea sub aluat, ca sa dam forma rotunda bulcutelor.
Pe tava cuptorului presaram faina din abundenta si asezam bulcutele, apoi incalzim cuptorul la maxim timp de 60-90 secunde. Acum inchidem caldura cuptorului, bagam tava in cuptor si lasam aluatul la dospit jumatate de ora.
Vedeti pozele cu bulcutele inainte de dospit si dupa jumatate de ora. Acum invirtim butonul aragazului la 200 de grade si lasam piinitele in cuptor timp de 20 de minute.
Acum o poza cu bulcuta taiata, nu prea am avut rabdare sa se raceasca...
Pofta buna !