Buffalo Wings
Sursa Buffalo Wings
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu e vorba de aripi de bivol :)) ci despre o reteta de aripioare de pui picante, creata in orasul Buffalo din statul New York. Aici va arat o varianta dietetica a retetei originale, pentru ca in mod traditional aripioarele se prajesc, ceea ce nu e deloc pe placul meu, asa ca am preferat sa le pregatesc la cuptor. Mult mai simplu de facut, mai curat si cel mai important, mai sanatos :) Iar daca sunteti in cautare de retete pentru marele meci care va avea loc miercuri, va astept si maine cu mai multe retete de sosuri si garnituri pentru aceste aripioare picante, excelente langa un pahar de bere si un meci antrenant :)
- 1,3 - 1,5 kg aripi de pui (vreo 15 bucati)
- 3 - 4 linguri ulei de masline
- 2 - 4 linguri sos chilli (optional)
- 1 lingurita boia iute
- sare, piper
Taiem aripioarele in 3 pe la incheieturi si pastram doar bucatile mai mari, varfurile le aruncam. Sau, din ele putem pregati o supa pe care s-o avem ca ingredient la alte retete.
Pregatim o marinata din restul ingredientelor si o turnam peste aripioare, lasand totul la marinat vreo ora. Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem aripioarele, pe o hartie de copt, timp de 30 - 40 de minute, intorcandu-le la jumatatea intervalului.
La final, in ultimele 5 - 10 minute de stat la cuptor, dam drumul la grill si rumenim aripioarele. Dupa aceea, cand le scoatem din cuptor, ungem aripioarele cu sosul care ramane pe langa ele, sa se glazureze complet.
La final, in ultimele 5 - 10 minute de stat la cuptor, dam drumul la grill si rumenim aripioarele. Dupa aceea, cand le scoatem din cuptor, ungem aripioarele cu sosul care ramane pe langa ele, sa se glazureze complet.