contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Buffalo Wings Picante Cu Sos De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  Inspirata de Good Food, am facu niste aripioare mega-delicioase-  zau ca stiu americanii ce-i bun. Toata lumea a auzit de Buffalo Wings , nu?
Un mic citat din Wikipedia :
Buffalo wings, hot wings, chicken wings, or wings are chicken wing sections (drummettes and flats) that are traditionally fried without breading and then coated in sauce. Classic Buffalo-style chicken wing sauce is composed of two ingredients: a vinegar-based cayenne pepper hot sauce and butter.[1] Buffalo wings are traditionally served with cut celery and blue cheese dressing.[2]
Buffalo wings are named after their city of origin, Buffalo, New York.[3] The local residents of Buffalo generally refer to them as "wings" or "chicken wings" rather than "Buffalo wings".[4]
 Nu am poze pas cu pas, ca nu am avut aparatul acasa decat la servirea mesei...
 Ingrediente:
- pt sos rece: 85 g branza cu mucegai albastru
              150 ml lapte batut
              150 ml smantana
              1 catel de usturoi trecut prin presa
              boia dulce
              sare, dupa gust

- pt aripioare : o tavita aripioare
                         faina pt acoperit
                        sare, piper
                        ulei pt prajit- de preferat de palmier
- pt sosul iute : 5 LG sos Tabasco
                          4 LG unt topit
                          1 LG otet alb
  Pt sosul rece, se faramiteaza branza , se amesteca cu restul ingredientelor si se lasa la rece pana la momentul servirii.
  Intr-o craticioara, topim untul impreuna cu otetul si sosul Tabasco - eu am pus Tabasco Mild, pt ca Tabasco Simplu mi se pare ucigas... Se ia de pe foc si se tine la cald.
  Aripioarele se taie in 3 bucati - varful se arunca- se spala , se zvanta apoi se pun intr-o punga, se adauga sare & piper, 3-4 LG de faina, se inchide punga si se amesteca bine. Se prajesc aripioarele in ulei incins, la foc mic, pana sunt rumenite frumos. Se scot apoi pe hartie absorbanta, si se scalda in sosul iute.
  Se servesc alaturi de sosul rece si tulpini de telina verde.
  Daca am sa ajung prin State, nu cred ca voi putea comanda asa ceva la un restaurant... nu de alta, dar aripioarele astea nu se mananca in cel mai manierat mod - cu mainile pe post de tacamuri... :))))

Articol recomandat de silvia-unaalta.blogspot.com