Budinca Sau Tort De Biscuiti. Si O Primavara In Galben.
articol scris de inatodoran2 blog floridecires7.blogspot.com
Pentru mine viata a avut mereu culoarea galbena. Am iubit galbenul de mica, il ador si acum. Mi se pare ca este cea mai frumoasa culoare a curcubeului. Plina de viata, energie si optimism! Paradoxal insa nu am lucruri in aceasta culoare, fie ca vorbim de haine, vesela sau obiecte de decor. Poate si pentru ca este o culoare pe care nu o vad foarte des in magazine sau poate pentru ca am uitat eu sa o caut. Cert este ca incepand din acest an am sa revin la vechea dragoste si chiar daca nu am sa-mi maresc achizitiile, am sa imortalizez cat mai multe cadre din natura cu o pata de galben. Am zis, da? ; )
Am asteptat cu ardoare Tea Party-ul din aceasta luna deoarece culoarea aleasa a fost galben! M-am simtit in elementul meu de aceasta data. Am facut cromoterapie cautand aceasta culoare in natura si in casa mea. Mi-ar fi placut, totusi, sa gasesc mai mult galben insa aici vremea a stat parca pe loc iar pomii abia daca incep sa inmugureasca. Oricum, e o primavara minunata!
Tortul de fata este super simplu, super gustos si chiar sanatos. Fara zahar si fara coacere. Se poate face atat in forme mici, individuale, cat si intr-o forma mai mare insa e mai practic si totodata mai frumos in forme individuale. Sper sa va placa si voua atat de mult pe cat ne-a placut noua.
Budinca sau tort de biscuiti (pt 6 forme rameskin sau o forma mare) * reteta oferita de Svetlana. Multumesc, Svetlana!
- 300 g biscuiti tip Petite Beurre (eu folosesc marca aceasta)
- 2 cani* gris fiert tare (in lapte de soia)
- 4-5 linguri miere sau 2-3 banane coapte
- zeama de la 1/2 lamaie mica
- 2 linguri pline pasta de susan tahini**
- 1/4 cana* ulei de floarea soarelui
- lapte de soia
- Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un bol mare.
- Grisul racit se pune in paharul blenderului, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia uleiului si a laptelui de soia. Se mixeaza pana rezulta o compozitie cremoasa.
- Se adauga uleiul si laptele cate putin, ca la maioneza, pentru a obtine un sos de o consistenta putin mai groasa decat a aluatului de clatite.
- Se opreste o cana de sos. Restul se toarna peste biscuitii din bol si se amesteca. Se lasa asa timp de 5 minute.
- Intre timp se tapeteaza cu folie de plastic sase forme rameskin.
- Se ia cu lingura din compozitie si se pune in forme, apasand usor pentru a capata forma vasului.
- Se dau la rece pentru cateva ore, apoi se scot din forma si se servesc cu cate o lingura de sos si fructe proaspete.
NOTA
* 1 cana cu volumul de 250 ml
** in locul pastei de tahini se pot folosi fructe de padure sau orice alt fruct preferati, pudra de carob, vanilie sau scortisoara etc.