Budinca Sarata De Paine
Sursa BUDINCA SARATA DE PAINE
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Budinca aceasta de paine este din categoria mancarurilor reciclate.
Nu-mi place sa arunc mancarea, asa ca transform ramasitele aproape de fiecare data.
Astazi a fost vorba despre o paine veche si cateva ramasite de branzeturi de prin frigider.
INGREDIENTE:
- paine veche cca 500g
-lapte cca 300 ml
- unt 50 g
- cascaval 150-200g
- oua 3-4 buc
- branza Tortiflette 100g ( sau Brie / Camembert )
- 2-3 rosii
- oregano uscat , sare , piper negru ( facultativ )
Nu ma mai lungesc si va spun cum am facut budinca...
Am inmuiat painea rupta bucati in lapte. Bucatile le-am asezat apoi intr-o forma ceramica unsa fara zgarcenie cu unt ( la temperatura camerei, e mai maleabil ).
Deasupra am presarat cascavalul ras .
Am batut ouale cu o piscatura de sare, apoi le-am turnat peste cascaval, avand grija sa acopar toata suprafata.
A venit apoi randul feliilor de branza Tortiflette ( din Carrefour ) , speciala pentru gratinare.
Am taiat cateva feliute de rosie pe care le-am asezat la intamplare , apoi am pus in ploaie oregano uscat, cat iei intre 3 degete si putin piper negru.
Am copt budinca cca 30 minute la 200 *.
Vreau sa va spun ca e deosebit de gustoasa ... atat calda , cat si rece.
Merge bine cu o salata ( eu am mancat-o cu castravete si rosii cherry roma, n-am mai facut salata ) , sos de iaurt cu verdeata sau/ si usturoi poate chiar cu un sos de rosii.
E buna in orice moment al zilei, asa ca puteti s-o faceti dimineata si sa o mancati pe parcursul intregii zile.
Cred ca se preteaza si la pachetel ;)
Incercati !
Fiti binecuvantati !