contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Sarata De Paine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Budinca aceasta de paine este din categoria mancarurilor reciclate.
Nu-mi place sa arunc mancarea, asa ca transform ramasitele aproape de fiecare data.
Astazi  a fost vorba despre o paine veche si cateva ramasite de branzeturi de prin frigider.
INGREDIENTE:
 - paine veche cca 500g
 -lapte  cca 300 ml
- unt 50 g
- cascaval  150-200g
- oua 3-4 buc
- branza Tortiflette 100g  ( sau Brie / Camembert )
- 2-3 rosii
- oregano uscat , sare , piper negru ( facultativ )
Nu ma mai lungesc si va spun cum am facut budinca...
Am inmuiat painea rupta bucati in lapte. Bucatile le-am asezat apoi intr-o forma ceramica unsa fara zgarcenie cu unt ( la temperatura camerei, e mai maleabil ).
Deasupra am presarat cascavalul  ras .
Am batut ouale cu o piscatura de sare, apoi le-am turnat peste cascaval, avand grija sa acopar toata suprafata.
A venit apoi randul   feliilor  de branza  Tortiflette ( din  Carrefour ) , speciala pentru gratinare.
Am taiat cateva   feliute de rosie pe care le-am asezat la intamplare , apoi am pus in ploaie  oregano uscat, cat iei intre 3 degete si putin piper negru.
Am copt budinca cca 30 minute la 200 *.
Vreau sa va spun ca e deosebit de gustoasa ... atat calda , cat si rece.
Merge bine cu o salata ( eu am mancat-o cu castravete si rosii cherry roma, n-am mai facut salata ) , sos de iaurt cu verdeata sau/ si usturoi poate chiar  cu un sos de rosii.

E buna in orice moment al zilei, asa ca puteti s-o faceti dimineata si sa o mancati pe parcursul intregii zile.
Cred ca se preteaza si la pachetel ;)
Incercati !
Fiti binecuvantati !