Budinca Rece Din Fulgi De Ovaz
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea acestei budinci mi-a venit intr-o seara, cand ma gandeam ce sa prepar pentru micul dejun. Si cum iubesc fulgii de ovaz, m-am gandit sa prepar o budinca rece (dar nu raw) cu fructe si lapte de soia. A iesit o bunatate: rece, cremoasa, aromata si rapida (daca nu punem la socoteala timpul petrecut in frigider, peste noapte).
Sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat mi-a placut mie. Daca vreti, puteti inlocui marul cu banana sau para sau orice fruct nu foarte apatos dar aromat.
Budinca rece din fulgi de ovaz – pt 1 portie
-
1 cana fulgi de ovaz fini
-
1 cana – 1 1/4 cana lapte de soia
-
1 mar acrisor curatat de coaja si cotor
-
miere dupa gust
-
1 vf cutit scortisoara sau nucsoara
-
Fulgii se amesteca bine cu laptele, intr-un vas si se deau la frigider peste noapte.
-
A doua zi ar trebui sa arate ca o budinca groasa. Puneti toate ingredientele in robot si mixati pana rezulta o compozitie omogena.
-
Serviti ca atare sau cu fructe, nuci, seminte.