contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Praliné

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O budinca care îndulceste si dezmiarda sufletul! O adevarta pralina! De aceea am numit-o asa. Acum ca am doua dulcegarese ciocolatoase, pe Denise si mama, le rasfat pe amîndoua. Mama a fost foarte încîntata, ca se poate face o budinca asa buna, fara stabilizatori si alte elemente din sistemul periodic. Pralina asta este o continuare a budincii de caramel. Daca va încînta cocosul, aici gasiti o budinca din fulgi de cocos.




       Ingrediente:
  • 500 ml lapte (3,8 %)
  • 50 g ciocolata amaruie (75% cacao)
  • 80-100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1-2 linguri Disaronno Amaretto (optional)

Se caramelizeaza zaharul. Atentie, daca îl caramelizati prea mult, devine usor amarui. Asta nu este neaparat o problema pentru cei care o prefera asa. Budinca. Mie de exemplu îmi place, dar fetelor le-am facut un caramel auriu, perfect. Se opreste 2-3 linguri de lapte, iar restul se toarna peste zaharul ars. Dupa ce caramelul s-a dizolvat în lapte, se amesteca amidonul cu laptele pus deoparte si se toarna în laptele caramelizat. Se lasa sa traga un clocot, pîna se îngroasa. Se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine, pîna se omogenizeaza complet. Apoi se adauga amaretto si se toarna în cupe, forme, paharele... Se lasa la racorit, apoi se serveste cu maaaare pofta!


Are o textura fina si delicata, totusi este stabila. Se poate turna si în forme,
care se pot rasturna pe farfurii, apoi servi pe oglinda de fructe sau sos de ciocolata, cocos...


Pofta buna!