Budinca Marmorata Din Branza De Vaci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Budinca de branza de vaci este un desert special pentru copiii mici, dar insotita de un sos sau sirop devine unul special si pentru adulti.
INGREDIENTE:
250 g branza de vaci
100 ml lapte
1 lingura smantana
150 g zahar
4 oua
70 g faina
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura praf de copt (cu sofran)
1 lingura cu varf cacao
PREPARARE:
Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam branza de vaci si coaja de portocale.
Turnam laptele, punem smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Inorporam faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile batute spuma tare.
Amestecam usor pana compozitia devine omogena. Scoatem intr-un castron cam un sfert din aluat si il amestecam cu cacao.
Turnam intr-o tava cu pereti detasabili aluatul necolorat, apoi pe cel cu cacao, din loc in loc.
Amestecam cu o lingura astfel incat sa realizam aspectul de marmorat. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
O lasam sa se racesca pe un gratar. O servim su sos de fructe sau ciocolata, dar merge la fel de bine cu o dulceata sau miere de albine. Daca ii puneti un mot cu frisca atunci avem chiar o prajitura in toata regula!
Pofta buna!