Budinca -gratinata- Din Macaroane Si Carne De Porc
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
Pastele imi plac la nebunie pentru ca se lasa gatite in fel si chip :))
Aici au vrut sa fie "budinca" ...si nu orice fel , ci cu carne de porc , sos de rosii si pe de-asupra si gratinate.
Asadar...
am tocat o ceapa pe care am pus-o in putin ulei la sotat...apoi am adaugat carnea macinata (500g ), i-am pus oalei capac si am lasat-o sa se patrunda in suc propriu la foc mic. Cand a mai scazut sucul carnii am adaugat candimente(piper, boia, busuioc, oregano) si sare.
am pus apoi sucul de rosii si am lasat sa mai fiarba pret de cateva clocote ca sa se patrunda carnea bine.
Intr-o alta oala mai incapatoare 4-5l, am pus inca dinainte apa sa fiarba, i-am adaugat sare si apoi, cand bolborosea bine, am pus macaroanele:
pe care le-am fiert "al dente"...le-am trecut sub jet de apa rece si le-am lasat sa se scurga bine
am uns o tava cu unt
apoi, cu multa rabdare am aranjat macaroanele pe lungimea tavii
am turnat peste ele carnea impreuna cu sucul de rosii
si am mai condimentat putin... apoi am ras 200g de cascaval si l-am imprastiat pe toata suprafata budincii:
Intr-o farfurie am amestecat 2 oua cu 200ml smantana si le-am turnat peste budinca din tava
cat sa acopere bine toata suprafata ca aceasta sa se gratineze frumos.
La final am ornat cu rondele de rosie :
In cuptorul incalzit la 180* am copt budinca timp de 35-40 min...
Am servit-o cu keckup si piper mozaic macinat proaspat.
E foarte buna si satioasa...merge si rece si reincalzita :)