Budinca Dulce De Paste
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
200 g paste
200 g ricotta
100 g mozzarella rasa
10 linguri de zahar
o mana de stafide
3 linguri lapte
1/2 lingurita esenta de rom
coaja rasa de la 1/2 portocala
1/2 lingurita esenta de vanilie
4 oua
1 lingurita unt
unt pentru uns tava
pesmet pentru tapetat tava
un varf de cutit de sare
PREPARARE:
Se pun stafidele la inmuiat in lapte cu esenta de rom, in momentul in care incepem sa pregatim ingredientele. Fierbem pastele in apa cu putina sare si o lingura de ulei. Cat timp acestea se fierb amestecam branzeturile cu zahar, oua, un praf de sare, esenta de vanilie si stafide.
Pastele fierte le scurgem de apa, le amestecam cu o lingurita de unt, apoi cu amestecul de branzeturi si coaja rasa de portocala. Intr-o tava tapetata cu unt si pesmet punem pastele cu branza. Vom coace budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand este coapta o scoatem din cuptor si putem servi. Mie imi place la fel de mult si rece. Poate fi pastrata la frigider cateva zile.
Pofta buna!