Budinca Dubla De Ciocolata
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Neaparat sa incercati si voi!
Primul strat
50 gr zahar
2 oua
200 ml lapte
aprox 30 gr ciocolata amaruie
putin ulei
Al doilea strat
80 gr ciocolata
50 gr zahar
3 oua
50 gr sos de mere sau un alt sos de fructe (eu am folosit de gutui)
Pentru primul strat se bat ouale cu zaharul.
Intre timp se pune laptele la incalzit si cand e fierbinte (dar nu fierbe!) se adauga in el ciocolata si se amesteca pana se topeste. Acest amestec se adauga incet peste zaharul cu ou si se amesteca bine.
La final se toarna in forme ceramice (ramekins) putin unse si se pun intr-o tava inalta in care ati turnat 2-3 degete de apa.
Se dau 30 de minute la cuptor.
Se scoate tava si se lasa la racit alta jumatate de ora, lasand formele in apa.
Apoi se pregateste al doilea strat.
Ouale si zaharul se bat bine cu mixerul timp de 5 minute.
Intre timp topiti ciocolata si adaugati-o in ou. Mixati bine si la final adaugati sosul de fructe.
Turnati acest amestec peste primul strat din budinca, puneti formele inapoi in apa si adaugati apa fierbinte cam tot de 2-3 degete.
Dati la cuptor pentru alte 30 de minute (sau mai mult daca vedeti ca nu s-a intarit in mijloc compozitia).
Serviti cu frisca!
sursa reteta