Budinca Din Paine Cu Dulceata De Gutui
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La prima vedere pare chec...o poti confunda chiar si cu un mic cozonac...in realitate e vorba de
BUDINCA DIN PAINE :)
Si nu e nicidecum banala asa cum am fi tentati sa credem , ci e o "chestie" dulce, pufoasa, aromata si deosebit de apetisanta.
Daca ati mai citit cate ceva din ce am scris eu pe aici, cu siguranta stiti ca nu-mi place sa arunc mancare. Am un fel de lozinca dupa care ma ghidez ...si anume : NIMIC NU SE ARUNCA - TOTUL SE TRANSFORMA .
Azi transformam painea veche ( si putin cam necoapta ,achizitionata dintr-un market cu renume ) intr-o delicioasa BUDINCA.
Totul se desfasoara simplu si repede, incat atunci cand veti avea pe mesele voastre aceasta minunata BUDINCA DIN PAINE , veti crede ca sunteti veritabili vrajitori ;).
Iata ce trebuie sa faceti :
rupeti grosier cca 300-400g de paine si puneti-o intr-un castron incapator, apoi turnati peste 200 ml de lapte.
Amestecati cu mana pana cand painea absoarbe tot laptele.
Adaugati peste painea inmuiata 2 oua intregi, 2 linguri de zahar, 2-3 linguri dulceata de gutui, jumatate lingurita de scortisoara si o piscatura de sare .
Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza .
Ungeti o forma de chec cu unt, apoi transferati amestecul in forma, tasandu-l cu lingura.
Deasupra presarati cateva bucatele de unt.
Dati tava la cuptorul incalzit dinainte la 180*.
Coaceti budinca 40-50 de minute.
Dupa ce o scoateti din cuptor rasturnati-o pe un platou... si pudrati-o cu zahar praf ( vanilat )
Portionati-o si serviti-o calda sau rece ...
...ca atare
...sau alaturi de inghetata sau sosul vostru preferat .
FITI BINECUVANTATI !