contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca Din Paine Cu Dulceata De Gutui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

La prima vedere pare chec...o poti  confunda chiar si  cu un mic cozonac...in realitate e vorba de
BUDINCA DIN PAINE :)
Si nu e nicidecum  banala asa cum am fi tentati sa credem , ci e o "chestie" dulce, pufoasa, aromata si deosebit de apetisanta.
Daca ati mai citit cate ceva din ce am scris eu pe aici, cu siguranta stiti ca nu-mi place sa arunc mancare. Am un fel de lozinca dupa care ma ghidez ...si anume : NIMIC NU SE ARUNCA - TOTUL SE TRANSFORMA .
Azi transformam painea veche ( si putin cam necoapta ,achizitionata dintr-un market cu renume ) intr-o delicioasa BUDINCA.
Totul se desfasoara simplu si repede, incat atunci cand veti avea pe mesele voastre aceasta minunata BUDINCA DIN PAINE , veti crede ca sunteti veritabili vrajitori ;).
Iata ce trebuie sa faceti :
rupeti grosier cca 300-400g de  paine si puneti-o intr-un castron incapator, apoi turnati peste 200 ml de lapte.
Amestecati cu mana pana cand painea absoarbe tot laptele.

Adaugati peste painea inmuiata 2 oua intregi, 2 linguri de zahar, 2-3 linguri dulceata de gutui, jumatate lingurita de scortisoara si  o piscatura de sare .

Amestecati ingredientele pana se omogenizeaza .
Ungeti o forma de chec cu unt, apoi transferati amestecul in forma, tasandu-l cu lingura.
Deasupra presarati cateva bucatele de unt.

Dati tava la cuptorul incalzit  dinainte la 180*.
Coaceti budinca 40-50 de minute.

Dupa ce o scoateti din cuptor rasturnati-o pe un platou... si pudrati-o cu zahar praf ( vanilat )

Portionati-o si serviti-o calda sau rece ...

...ca atare

...sau alaturi de inghetata  sau sosul vostru preferat .


FITI BINECUVANTATI !