contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Tapioca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Reteta inspirata de pe TheGreenFoot
Ingrediente :
- 6 LG perlute tapioca - se gasesc la plafar si magazine naturiste
- 200 ml lapte de cocos
- 600 ml lapte
- 8 LG zahar
- 1/4 l-ta sare
- esenta vanilie- reteta originala cerea ghimbir
- fructe pt decor : kiwi, mango, nectarine- eu am pus si nitel gem de merisoare, pe fundul castronaselor
*******************************************************************************************
Laptele de cocos, laptele, sarea si perlutele de tapioca se pun intr-o cratita, pe foc mic, pana la primul clocot, apoi se adauga zaharul, incet, si se lasa in continuare pe foc mic aprox. 30 de min. Se amesteca foarte des, cu o lingura, altfel perlutele au tendinta sa se lipeasca de fundul cratitei. Compozitia isi va dubla volumul, asa ca trebuie lucrat cu o cratita mai voluminoasa.
Mai multe despre tapioca aici.
Se decoreaza cu fructe , si se serveste atat calduta, cat si dupa ce a stat la rece - astfel textura devine mai consistenta. Dupa a mea parere, aceasta budinca e mult mai fina decat orezul cu lapte. Pofta buna!


Articol recomandat de silvia-unaalta.blogspot.com