contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Tapioca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mie mi se pare ca tapioca nu are gust... sau daca are, atunci este unul foarte subtil, care nu se impune cu nesimtire. Laptele de cocos este la fel o prezenta fina in budinca, iar din ghimbir folositi doar 1-2 felii subtiri daca sunteti la prima dvs intalnire cu el. Eu personal il ador si ca gust si ca miros, daca as putea mi-as face parfum cu aroma de ghimbir (chiar, nu exista oare?!).
In concluzie, incercati budinca de tapioca fara frica, nu veti fi atacate de nici un gust prea... exotic! Asa ca... va provoc sa testati si voi budinca si sa imi spuneti ce gust are tapioca :)

Budinca de tapioca
Ingrediente pentru 4 portii:
  • 6 linguri perle tapioca
  • 200 ml lapte de cocos
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri zahar brut
  • 4 felii subtiri de ghimbir
  • 1/4 lingurita sare
  • fructe: capsuni, ananas, kiwi, mango

Se amesteca laptele de cocos, laptele, perlele de tapioca, ghimbirul si sarea, si se pune totul la fiert la foc mediu. Amestecati mereu cu o lingura de lemn pana la primul clocot.

Budinca de tapioca
Cand laptele a inceput sa fiarba adaugati incet zaharul. Apoi fierbeti la foc mic cam 30 de minute pana perlele de tapioca devin aproape transparente. Nu uitati sa amestecati in continuu!

Budinca se pune in pahare si se garniseste cu bucati de fructe proaspete. Daca aveti rabdare, lasati budinca la racit pentru 2-3 ore, daca nu mai rezistati... este foarte buna si calda.



Recomandari:
  • Folositi un vas mai mare - pana la sfarsit budinca aproape ca isi va dubla volumul
  • Amestecati mereu - perlele de tapioca se prind foarte repede
  • Daca folositi pentru prima oara ghimbir atunci utilizati doar jumatate din cantitate (2 felii / 4 portii) - este foarte aromat si unora s-ar putea sa nu le placa...

Si un pont de la mine: puteti inlocui laptele de cocos cu aceeasi cantitate de lapte, dar adaugati in plus cate o lingurita de cocos/portie.

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com