Budinca De Tapioca Cu Lapte De Soia Si Mango
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Multa vreme m-am intrebat la ce folosesc bobitele acelea fine de tapioca... dar mai ales cum anume se prepara. De cand le-am descoperit cu adevarat, am facut budinca de mai jos in diverse combinatii: cu sau fara fructe, cu vanilie sau fara, cu lapte de cocos sau lapte de soia. Pentru persoanele care, din diverse motive nu pot consuma ( sau nu vor sa consume) lapte, va recomand cu incredere laptele de soia. Nemodificata genetic, sa fim bine intelesi.
Iar daca bunaciunea de mai jos va face cu ochiul, dati fuga la magazine si cumparati tot ce va trebuie. E simplu si rapid, gustos si recomandat mofturosilor!
Budinca de tapioca cu lapte de soia si mango |
Ingrediente -125 gr perle de tapioca - se gasesc la Plafar sau orice alt magazine cu produse naturiste
-750 ml lapte de soia cu vanilie Inedit
-2 oua
-jumatate de lingurita de sare
-1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
-750 ml lapte de soia cu vanilie Inedit
-2 oua
-jumatate de lingurita de sare
-1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
- un mango taiat cubulete - sau orice alte fructe va plac!
Perlele de tapioca se amesteca cu laptele, sarea, se pun pe foc la foc mediu pana fierb apoi se adauga zaharul si oualele batute bine, adaugate incet, sa se evite coagularea. Perlele de tapioca sunt fierte atunci cand se umfla si devin transparente. Atentie: se va amesteca pe parcursul fierberii ca sa nu se lipeasca de vasul in care preparam budinca. In maxim 15 minute veti obtine o crema gustoasa peste care puneti vanilia.
Perlele de tapioca se amesteca cu laptele, sarea, se pun pe foc la foc mediu pana fierb apoi se adauga zaharul si oualele batute bine, adaugate incet, sa se evite coagularea. Perlele de tapioca sunt fierte atunci cand se umfla si devin transparente. Atentie: se va amesteca pe parcursul fierberii ca sa nu se lipeasca de vasul in care preparam budinca. In maxim 15 minute veti obtine o crema gustoasa peste care puneti vanilia.
Tineti cont ca tapioca nu are gust propriu bine definit, el este foarte subtil si de aceea va imprumuta din aromele adaugate in budinca! Combinatiile sunt nelimitate, lasati-va imaginatia sa zboare! Mai ales ca pietele sunt pline de fructe !
Budinca de tapioca cu lapte de soia si mango |
Ca o paranteza... mie imi plac la nebunie borcanasele astea mici, cu urechiuse :) De unde le am?
Mancam aproape saptamanal peste marinat cu lamaie: puiul mic e fericit ca-l papa, mami e fericita ca pastreaza borcanele !
Asa-i ca-s simpatice?
Budinca de tapioca cu lapte de soia si mango |