Budinca De Surimi
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Mie imi place surimi si am zis sa nu-l mai mananc asa gol, direct din punga, ci sa-l fac mai altfel...adica sa ma complic ;-)
O reteta din revista Click pentru femei nr.8.
Portii: 3
Pregatire: 45'
Coacere: 30'
Ingrediente:
100g unt,
1 lingurita curry,
50g faina,
30ml lapte,
30ml smantana,
1 legatura de ceapa verde,
200g surimi,
3 oua,
1 praf de sare,
1 praf de piper alb,
pesmet.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit.Se adauga curry si se caleste putin. Se adauga faina cernuta, se amesteca si se lasa pe foc doua minute, amestecand continuu cu telul.
2. Se adauga laptele si smantana, se amesteca mereu si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa. Se da de-o parte sa se raceasca.
3. Se taie ceapa marunt-eu n-am avut decat trei cepe verzi mici si subtiri...-surimii bucati mici-
eu nu i-am pus pe toti din punga, doar un rand, adica 100g- si se adauga in sos. Galbenusurile se pun in sos si se amesteca totul foarte bine.
4. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare,
amestecand de jos in sus.
5. Se ung cu unt trei forme mici de sufleu - eu n-am, asa ca am folosit tava mea de ceramica proaspat achizitionata de la Cluj ;-)
- si se tapeteaza cu pesmet. Se umplu cu amestecul de surimi, se aseaza pe o tava-castronelele! si se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic.
Am decupat cu gura unui pahar mare cercuri din budinca de surimii, am mai crestat un bastonas de surimii cu ascutitoarea de morcovi, putin patrunjel si gata!
Se servesc imediat!
Curry le-a dat un gust special, au fost moi, aerate si pufoase, chiar mi-au placut!
Author:Liana10