Budinca De Spanac Cu Crutoane
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Chiar daca a fost initial reticent la idee, dupa ce a gustat, sotul meu a fost tare incantat de gustul acestei budinci. Crutoanele crocante, invelite cu ou si cascaval topit deasupra, spanacul aromat din interior, sunt argumente solide sa incerci aceasta reteta.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 250 g spanac
- 100 g cascaval
- 2 felii mari de paine (60 g)
- 2 oua
- o ceapa
- o lingurita nucsoara sau marar (este un bun substituent, chiar daca nu seamana la gust, dar subliniaza foarte frumos aroma)
- 1/2 lingura faina
- o lingura de smantana sau iaurt
- sare, piper si ulei
Se taie ceapa cubulete, se caleste in putin ulei.
Se adauga spanacul, o jumatate de lingura de faina, smantana si o cescuta de apa. Se sareaza si se pipereaza. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Se amesteca din cand in cand. Este gata cand spanacul se inmoaie si scade toata apa.
Se unge cu ulei vasul termorezistent. Se taie feliile de paine in cubelete mici. Se pune un strat de crutoane de paine.
Deasupra se pune spanacul si o parte din cascaval. Se apasa cu o lingura continutul, pentru a se imbiba crutoanele de la spanac.
Punem iar un strat de crutoane, restul de cascaval si la urma cele doua oua batute bine.
Se dau la cuptor aprox 20 minute la foc mediu, pana cand crutoanele devin aramii.