contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budincă De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Această budincă, dulce şi foarte "portocăloasă", se pregăteşte simplu şi rapid.
Avem nevoie de:
1. 100 g unt sau margarină
2. 2 ouă
3. 100 g făină
4. 100 g zahăr
5. 1/2 pachet praf de copt
6. 2 linguri miere de albine
7. 1-2 portocale.
Procedăm astfel:
- amestecăm bine ouăle cu un praf de sare, după care adăugăm untul topit, zahărul, făina amestecată cu praful de copt şi coaja de la o portocală (sau doar jumătate de portocală, dacă vi se pare prea mult);
- turnăm compoziţia într-un vas cu o capacitate de 900 ml, uns cu unt şi tapetat bine cu făină, apoi dăm prăjitura la cuptor, unde o coacem la foc mic aproximativ 25-35 minute, până ce trece testul scobitorii;

- în timp ce coacem prăjitura, facem un sos din: cele două linguri de miere, 50 g unt sau margarină, pulpa unei portocale tăiată în bucăţi potrivite şi sucul de la o jumătate de portocală; aducem sosul la punctul de fierbere şi amestecăm până ce se topesc ingredientele şi se leagă sosul bine, după care luăm vasul de pe foc; înainte de a folosi sosul de portocală, adăugăm şi coaja rasă fin de la 1/2 portocală;

- după ce am scos prăjitura din cuptor, o lăsăm la răcit şi o desprindem uşor de vas, cu ajutorul unui cuţit;
- răsturnăm budinca pe o farfurie şi turnăm deasupra sosul de portocală, aşezând frumos şi bucăţile de fruct;

Această budincă iese destul de mică cantitativ (cât pentru o farfurie de desert mai măricică), aşa că dacă doriţi o variantă mai mare, dublaţi cantităţile de ingrediente.
Servim prăjitura când s-a răcit, cu sosul şi bucăţile de portocală.
Este un desert simplu, dar dulce şi puternic aromat.

Poftă bună!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com