contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Piept De Pui Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Budinca, sufleu- daca e la cuptor, cu placere!
O reteta din revista Click pentru femei/Capitolul 122.
Portii: 4
Pregatire: 40'
Fierbere: 20'
Coacere: 30'
Dificultate: mica
Ingrediente;
300g piept de pui/curcan,
2 morcovi,
1 radacina de patrunjel,
1 bulb de telina mica,
5 cartofi,
4 oua,
3-4 castraveti murati,
1/2 gogosar murat,
3 linguri de mazare,
patrunjel verde,
sare,
piper.
Mod de preparare:
1. Se pune carnea la fiert in apa cu putina sare, se curata cu grija spuma formata, apoi se adauga legumele curatate, spalate si netaiate. Se lasa sa fiarba, la foc mic, circa 25 de minute. Se strecoara, pastrand zeama pentru prepararea unei supe, eventual cu galuste.
Eu am facut invers: am facut supa pe piept de pui cu legume, astfel incat in supa am adaugat taietei, iar cu legumee si carnea am facut budinca de fata ;-)
2. Cartofii se paseaza, iar restul legumelor si carnea se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga peste ele mazarea, galbenusurile, gogosarul si castravetii murati, taiati cubulete.


Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

3. Se toarna amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata- eu am pus intr-o forma rotunda de yena-

si se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Cand s-a racit, am taiat o felie si am ornat cu fasii de morcov si frunze de patrunjel.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10