Budinca De Peste Cu Branza
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta cu peste satioasa pentru pranz sau cina.
Noi am servit la pranz, dar ne-a mai ramas si pentru cina ;-)
E o reteta cu multe arome si condimente de calitate, pentru ca eu am ales calitatea ;-)
Condimentele pentru peste de la Kotanyi gama Nouvelle Cousine sunt altceva.
Sunt deosebite, diferite si unice. Sunt produse naturale, fara adaos de coloranti sau arome artificiale. Condimentele care aromatizeaza carnea de peste sunt: ceapa, usturoi, turmenic, rozmarin, coaja de lamaie, piper, cimbru, patrunjel, menta, cimbrisor, tarhon, busuioc, predominand aroma de lamaie.
Deci, va dati seama ce nebunie de arome si ce mireasma imbatatoare a razbatut prin toata bucataria mea, preparand aceasta reteta la cuptor?
E chiar o minune acest plic si vi-l recomand cu caldura. Merita!
Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei cu modificarile si adaugirile de rigoare ;-)
De ce ai
nevoie:
600g
fileuri de cod/peste alb,
2 llinguri
condimente peste Kotanyi Nouvelle cuisine,
300g
branza feta/telemea,
6 cartofi
fierti,
½ ardei
gras rosu,
½ ardei
gras galben,
1 praz,
sare,
piper,
3 linguri
de ulei,
200ml
smantana,
3 oua.
Cum se
prepara:
Am cumparat 4 fileuri congelate, sub forma de patrate de la Kaufland, le-am lasat la dezghetat, le-am uscat in prosoape de hartie si le-am condimentat cu condimente pentru peste Kotanyi Nouvelle cuisine
Se lasa la rece 30 minute, dupa care se prajesc usor in ulei
incins.
Se spala si se taie prazul rondele, se prajesc un minut in uleiul in
care s-a prajit pestele,
dupa care se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Cartofii
fierti, ardeii si branza-eu am folosit
Miez de lapte de la Delaco, dar se poate folosi si feta sau telemea- - se taie felii.
Se asaza peste prazul
din vas,
alternative, bucati de peste si felii de cartofi, branza, praz verde si
ardei.
Se
stropeste totul cu o lingura de ulei si se introduce vasul in cuptorul
preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute.
Se amesteca
smantana cu ouale, se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust, si se toarna
peste legume si peste.
Se mai
coace pentru urmatoarele 10-15 minute, pana cand totul prinde o frumoasa culoare aurie.
Si nu uitati sa folositi si voi condimente de calitate, Kotanyi Nouvelle Cousine, condimente pentru peste ;-)