contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Paine - Reteta De La Mama

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Maicuta mea avea in repertoriul ei culinar o unica budinca, pe care eu o doream de cel putin doua ori pe saptamana, cand eram mica. Buna mai era, Doamne, parfumata si plina de arome! Nu stiu de ce am uitat de ea timp de cateva zeci de ani, mi-am amintit saptamana trecuta ca eu nu am oferit, inca, familiei mele acest rasfat al propriei copilarii. Asa ca azi am purces la treaba si... sa ma laud cu ce a iesit:

Ingrediente:
o paine toast feliata, de 400 de grame (sau alta paine taiata in felii cat mai egale)
400 de grame de branza dulce (merge si mai multa, eu atata am avut)
200 de grame de zahar
50-60 de grame de stafide (optional)
8 oua
500 de ml. de lapte
2 plicuri de zahar vanilat (de bourbon am pus eu)
30 de grame de unt
un praf de sare
Preparare:
Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.
Feliile de toast se taie in doua, transversal:

Se bat 6 oua cu sarea si laptele:

Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, cele 2 oua ramase si stafidele:

Se unge bine cu unt o tava nu prea larga, dar destul de adanca, in cazul meu un "silicon" nou-nout de 26/20 de cm. pe care l-am inaugurat cu ocazia budincii de paine:

Se plonjeaza feliile de toast in ouale batute cu lapte:

Se tapeteaza forma unsa cu feliile de paine imbibate in ou si lapte, fara a le stoarce:

Se toarna jumatate din crema de branza:

Se acopera cu un strat de felii de paine inmuiate in compozitia de ou si lapte, de aceasta data stoarse putin:

Deasupra acestui strat intermediar de paine inmuiata se toarna restul de crema de branza, apoi se acopera cu un ultim strat de felii de paine bine imbibate in lapte si ou. Deasupra se imprastie fulgi de unt:

Se da forma la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius. Se coace timp de aproximativ 45 de minute, pana e frumos rumenita (eu am tinut-o in cuptor 48 de minute):

Se rastoarna budinca pe platoul de servit si se lasa acoperita cu forma in care s-a copt pana ce se mai raceste (sa fie calduta, nu fierbinte):

Dupa racire se da forma la o parte si budinca e gata pentru servit, mai trebuie doar presarata cu zahar pudra si, eventual, garnisita cu diferite topinguri:

E la fel de buna calduta ca si complet rece:

O felie garnisita cu gem de capsuni, un adevarat deliciu:

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com