Budinca De Paine Cu Nutella
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
3 cornuri sau 6 felii mari de paine
3 oua
90 g zahar
400 ml lapte
50 g unt
50 g nutella
esenta de vanilie
2 linguri stafide
coaja rasa de la 1/2 portocala
cateva picaturi esenta de vanilie
PREPARARE:
Punem stafidele la muiat in 2 linguri de lapte. Taiem cornurile pe lungime in jumatate si ungem o jumatate cu unt, o jumatate cu nutella. Le facem sandvish apoi taiem fiecare corn in 3 sau 4 bucati egale.
Punem bucatile intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu putin unt.
Mixam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele, esenta de vanilie, coaja de portocala, apoi stafidele. Turnam amestecul peste paine. Avem grija ca fiecare bucata de paine sa fie insiropata cu lapte si oua. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 60 de minute. Dupa 30 de minute vom acoperi cu o folie de staniol pentru a nu se arde la suprafata.
Pofta buna!