Budinca De Paine Cu Nugat
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
180 g paine
270 ml lapte
100 ml frisca lichida
4 oua
250 g zahar
2 linguri amidon
4 linguri nugat/crema de ciocolata
2 linguri musli
+
2 linguri nugat
3 linguri lapte
Sos de ciocolata:
100 g nugat
50 ml lapte
50 g ciocolata
50 g unt
Mod de preparare:
Painea mai veche se taie bucatele si se pune in laptele caldut sa se inmoaie.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga frisca lichida,amidonul si crema de ciocolata. Se omogenizeaza.
Painea inmuiata in lapte se adauga in compozitia lichida si se omogenizeaza,apoi se adauga musli.
O tava termorezistenta se unge cu unt si se pune compozitia. Deasupra se pune un sos facut din nugat si lapte si se intinde uniform.
Budinca se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie.
Sos de ciocolata:
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-o cratita,pe foc mediu pana se omogenizeaza. Se pune intr-o cana sau pahar si se pune in frigider.
Se lasa sa se raceasca,apoi se proportioneaza si se serveste,calda sau rece cu sos de ciocolata.