Budinca De Paine Cu Nuci Si Caramel
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu totii stim acele zile lenese cand ai manca ceva dulce si nu ai nimic in dulap. Pentru acele zile va aduc aceasta reteta delicioasa si ieftina. Am gasit reteta pe Enjoy Desert, iti multumesc!!!
Ingrediente budinca:
- 500 ml lapte
- 100 gr zahar- o lingurita extraxt de vanilie
- 50 gr nuci tocate marunt
- 100 gr paine alba
Ingrediente Caramel:
- 100 gr zahar
- 30 ml apa
- 1 lingurita suc de lamaie
- Pentru caramel: Topiti zaharul, apa si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc mic. Cand siropul incepe sa fiarba mariti flacara putin si fierbeti pana ce obtineti un sirop auriu. Turnati caramelul in forma pe care o veti folosi sa coaceti budinca (eu am folosit o forma de muffins) si ungeti fundul si peretii cu siropul obtinut.
- Pentru budinca: Fierbeti laptele si turnati-l peste painea taiata cuburi. Apoi adaugati zaharul si extractul de vanilie amestecand usor si lasati la racit! Cand laptele s-a racit mixati amestecul pana ce obtineti o crema omogena apoi adaugati nucile taiate marunti. Turnati amestecul in formele tapetate cu caramel.
Asezati forma cu aluatul de budinca intr-o tava mai mare si turnati apa fierbinte cat sa acopere jumatate din forma mai mica. Coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 50 de minute sau pana ce trece testul scobitorii.
Lasati budinca sa se racoreasca putin apoi rasturnati-o pe o farfurie. Puteti servi calda sau rece.
POFTA BUNA!!!