Budincă De Orez - Cu Nostalgie Culinară şi Lapte
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De câte ori o întreb pe maică-mea despre diversificarea alimentaţiei la copii aud acelaşi lucru: " care cereale , ce mâncare de bb, eu v-am dat mai bine de un an , la cină, orez cu lapte şi fosfarin " ...
Apropo, voi mai ştiţi ce-i aia FOSFARIN şi cum arată ?
So, având în vedere că am crescut cu acest preparat culinar , mă cuprinde nostalgia copilăriei ( de mult apuse !!! ) şi doar gândul la el îmi aduce aminte cât de bine este să fii copil.
Pe principiu "există un singur copil excepţional pe lume (sau poate doi ??) şi fiecare mamă îl are " , am fost extrem de mândră când Fi-miu întrebat ce vrea să se facă când va fi mare, răspunde fără să se gândească prea mult :
" eu vreau să fiu copil mereu , nu vreau să cresc mare…”
Aveţi nevoie de:50 gr. de orez cu bob mare
2 căni de lapte
30 gr. zahăr
2 ouă , separate
1 plic zahăr vanilat sau 1 baton vanilie
1 lingură de unt la temperatura camerei
coaja de la o lămâie
scortişoară şi nucşoară
Se spală orezul în câteva ape. Se pune laptele împreună cu zahărul vanilat să fiarbă, iar când începe să clocotească, se dă focul mic şi se adaugă orezul. Se amestecă continuu ca să nu se prindă de vas. După ce a fiert se lasă deoparte să se răcească.
Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade.
Într-un bol se freacă zahărul cu untul , apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, coaja de lămâie , stafide (de care eu nu am avut) şi la sfârşit albuşurile bătute spumă.
Se adaugă scortişoara şi nucşoara. Amestecaţi încet , de jos în sus ca să nu se lase albuşul.
Tapetaţi o formă ( sau mai multe) cu unt şi pesmet.
Compoziţia obţinută se amestecă cu orezul răcit şi se toarnă în forme.
Se dă la cuptor până se rumeneşte.
Budinca de orez se serveşte caldă. Să aveţi poftă !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!