Budincă De Orez Cu Banane
articol scris de iulian blog Delicatesa culinară
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Se fierbe orezul cu laptele şi un praf de sare.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile se bat spumă.
Când orezul este aproape fiert, se pune zahărul şi zahărul vanilat. Se mai fierbe puţin pentru a se dizolva zahărul.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească puţin, apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând bine.
Se încorporează în amestecul de orez şi spuma de albuşuri.
Într-o tavă unsă cu unt se toarnă 1/2 din cantitatea de orez, se pune un
rând de banane tăiate rondele, apoi restul de orez.
Se dă 30 de minute la
cuptor, până se rumeneşte frumos. Deasupra se presară scorţişoară.
Se pot folosi şi alte fructe, după dorinţă.