Budinca De Macaroane Cu Branza
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Budinca de macaroane cu branza
O reteta veche pe care ne-o faceau bunicile insa mie si acum imi place si o fac adesea
Ingrediente:
300 gr macaroane rupte in jumatate
300 gr branza de oaie veche
150 gr zahar
6 oua
Esenta de rom
Esenta de vanilie
150 gr stafide
2 plicuri de zahar vanilat
100 gr samntana
Coaja de portocale
Coaja rasa de lamiae
Margarina
Mod de preparare:
Stafidele se inmoaie cu esente si cognac si se lasa 40 de minute. Se pun 2 l de apa cu sare si ulei si cand da in clocot adaugi macaroanele pentru 10 minute dupa care le scurgi. Bati 4 oua cu zaharul ca sa se topeasca si adaugi smantana, esentele, stafidele cu tot cu rom si restul ingredientelor. Adaugi macaroanele scurse si ungi un vas termo cu margarina si-l tapetezi cu faina. Adaugi compozitia si amesteci cele doua oua ramase cu 50 gr smantana si ungi deasupra budinca. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra