Budinca De Legume
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...o alta, dar la fel de incantatoare :P...varianta a celei de aici: Budinca de dovlecei :))
...varianta Tupperware :)
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 4 cepe verzi
- 2 ardei
- 1 dovlecel (250 g.)
- 1-2 catei de usturoi
- 5 oua
- sare, piper
- 1 legatura marar proaspat, tocat
- 3 linguri ulei
- 4 linguri pesmet
Se taie marunt cepele, ardeii si dovleceii:
Se calesc cca. 5 minute, la foc mic:
In Magic Mixer (sau intr-un oricare alt shaker) se omogenizeaza ouale, sarea si piperul dupa gust, mararul tocat (pe care il puteti inlocui cu patrunjel) si uleiul:
Se toarna peste amestecul de legume:
Se adauga pesmetul:
...si se amesteca totul bine:
Se introduce compozitia rezultata in forma de silicon dreptunghiulara:
Se coace budinca la temperatura medie timp de 20-25 minute:
Se lasa cca. 10 minute la racorit (cand e gata, marginile se desprind frumos de forma)
Se rastoarna apoi pe un platou, dupa urmatorul procedeu: puneti platoul peste forma de silicon:
...si-apoi cu o miscare ferma, intoarceti platoul, astfel incat forma de silicon sa ajunga sus, iar budinca jos :P
Gata de atac!!! :)))
Se poate servi atat calda cat si rece:
Gustoasa tare, mai ales acompaniata de, deja, celebrul sos de busuioc :P
...desi nici langa sosul de marar, pe care am sa vi-l arat curand, nu i-ar sta rau :))
P.S. In loc de dovlecel puteti folosi o varza mica data pe razatoare.
P.P.S. Daca nu aveti forma de silicon, puteti folosi o forma clasica de chec, unsa cu unt. Incercati din timp daca s-a copt (de regula, se coace mai repede decat intr-o forma de silicon)