Budinca De Gutui
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...nu stiu de ce, dar dupa budinca asta delicioasa cu gutui (da, alea cu puf galben ca de pui :P)...am realizat ca-mi place, totusi, toamna :)) ...asa, zaluda, cum e ea...
Acum tot ce imi mai trebuie e un dovleac, ca sa-mi astampar pofta, hi, hi... si sa ma pot bucura la maxim de ultimele ei zile...
Ingrediente:
- 10-12 felii de paine prajita sau o paine veche de o zi, cu coaja taiata
- 4 oua
- 500 ml. lapte
- 90 g. miere
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 gutui coapte
- 1 lingura zeama de lamaie
- 5 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Incepeti prin a taia coaja feliilor de paine:
Taiati, apoi, painea, in cubulete:
Intr-un vas, bateti usor, ouale; adaugati, pe rand, laptele, mierea si esenta de vanilie:
Adaugati cubuletele de paine si amestecati usor:
Acoperiti si lasati sa dospeasca timp de 2-3 ore:
Incalziti cuptorul la 160 grade C. Curatati de coaja gutuile, scoateti miezul si taiati-l feliute subtiri:
Intr-un vas, combinati fructele cu 4 linguri zahar pudra si zeama de lamaie:
Puneti fructele in painea inmuiata:
...intorcand usor cu o spatula pana se omogenizeaza:
Rasturnati amestecul intr-un vas rezistent la foc, care a fost tapetat cu unt si neteziti suprafata:
Introduceti vasul in mijlocul cuptorului si coaceti timp de 35-40 de minute.
Pudrati budinca cu lingura de zahar ramasa si dati din nou la cuptor, timp de 15-20 de minute sau pana cand suprafata e rumenita si un cutit sau o scobitoare introdusa in budinca iese uscat:
Chiar daca centrul budincii vi se va parea a fi usor necopt, nu va faceti griji, se va coace dupa scoaterea din cuptor ;)
Foarte gustoasa!!!!!!!!!!
Pentru voi :) ...ca noi ne-am facut deja plinul :))))))
Delicioasa la maxim, mai ales cu sosul ala de scortisoaraaaaa!!!!!!!!!!!!! :D
Sa le incercati pe amandoua!!!