contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga












blatul:
1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
100 gr zahar
1 lgt coaja lamaie
1 lgt coaja portocale
putina zeama de lamaie
5 oua
siropul:
200 gr zahar
750 ml lapte
1 lgt coaja portocala
1 lgt coaja lamaie
2 plicuri zahar vanilat
Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute. Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul. Servim rece.