contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Gris

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O budinca ca un pandispan, aromata, pufoasa si insiropata. Un adevarat deliciu!
Este un desert rapid, usor de preparat, de care va veti indragosti.

INGREDIENTE:

100 g faina
100 g gris,
30 g migdale macinate
1 lingura praf de copt cu sofran
60 g unt
100 g zahar
125 g iaurt
coaja de la o portocala
3 oua

Pentru sirop:
2 linguri miere
100 ml apa calda
1 lingurita esenta portocale

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.
Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam galbenusurile, apoi iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem spuma tare albusurile. Punem galbenusurile peste ingredientele solide si amestecam.

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca, o stropim cu siropul caldut, apoi o lasam sa se racoreasca timp de o ora.

O servim cu dulceata, frisca sau simpla.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro