Budinca De Gris Cu Branza De Vaca
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hmmm... Nu ma pot hotari care budinca imi place mai mult: asta pe care v-o prezint acum sau budinca de aici. Voua care va suna mai bine?
Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 ml lapte
- 100g gris fin
- 250g branza dulce de vaca
- 50g zahar
- 2 galbenusuri de ou
- 1 plica zahar vanilat
- 1 esenta de vanilie
- sare
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, sarea (cat intra pe varful unui cutit) si zaharul vanilat. Cand laptele clocoteste, se adauga grisul in ploaie. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana cand grisul e fiert (aproximativ 5 minute) - fiertura va avea consistenta unei mamaligi mai moi. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se adauga galbenusurile de ou, esenta de vanilie si branza dulce. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in cesti de cafea (umezite in prealabil cu apa rece). Se pastreaza la rece pana la servire - dar este foarte buna si asa calda.
Budinca de gris se rastoarna pe farfurie si se serveste alaturi de fructe sau dulceata.
Sa ne fie de bine!
Sa ne fie de bine!