Budinca De Fidea
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pofticios peste măsură,
Roşu-mpărat dădu de veste, să se ştie,
Că vrea degrabă nişte bundincă cu fidea
Ar da pe ea chiar şi jumate’ din împărăţie.
Ce iti trebuie (pozele 1 si 2):
- 6 oua
- 500 gr fidea
- 200 gr smantana grasa
- 250 gr zahar
- coaja de la o portocala
- coaja de la o lamaie
- 250 gr branza dulce
Plan de lucru:
- Punem apa la fiert. Cand da ibn clocot, adaugam fideaua si o lasam la fiert circa 5 minute (vezi ce scrie pe ambalaj) (poza 2) . Scurgem fideaua bine dea apa si o trecem printr-un jet de apa rece.
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare (poza3).
- Mixam galbensurile cu zaharul (poza 4), apoi adaugam smantana si coaja de lamaie si portocala (poza 5).
- Turnam fideaua bine scursa de apa peste amestecul de galbenusuri (poza 6).
- Adaugam si spuma de albusuri si omogenizam usor cu o paleta de plastic (poza 7)
- Punem tot acest amestec intr-un vas (dimensiune 30×25 cm) (poza 8 ).
- lasam la cuptorul incins la 190 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste pe deasupra.
- pofta buna! (poza 9)
Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 20 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri