contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Dovlecei Cu Telemea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…
Asa ca am imprietenit-o cu dovlecelul si fratele cascaval si a iesit ceva minunat.

INGREDIENTE:

2 dovlecei de marime medie
4 oua
75 g telemea rasa
200 g cascaval ras
2 linguri smantana
4 linguri faina
1/4 lingurita nucsoara
sare
piper
2 linguri pesmet

PREPARARE:

Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.

Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.

Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro