Budinca De Dovlecei Cu Telemea
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Initial am vrut sa fac un sufleu de dovlecei, dar mai aveam putina telemea in frigider si mi-am spus ca e pacat de ea sa stea singurica in cutiuta…
Asa ca am imprietenit-o cu dovlecelul si fratele cascaval si a iesit ceva minunat.
INGREDIENTE:
2 dovlecei de marime medie
4 oua
75 g telemea rasa
200 g cascaval ras
2 linguri smantana
4 linguri faina
1/4 lingurita nucsoara
sare
piper
2 linguri pesmet
PREPARARE:
Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa.
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul dupa ce s-a racit.
Incorporam apoi albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Ungem vasul cu putin unt. Tapetam cu pesmet. Turnam compozitia in vas, apoi coacem budinca de dovlecei la 180°C pana se rumeneste putin (cam 30 minute).
Pofta buna!