contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Budinca De Cozonac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De foarte mult timp vroiam sa incerc budinca asta.. si mereu uitam.. Dar de data asta prietena mea Cris Pana mi-a trantit niste poze.. de m-a omorat definitiv, si n-am mai putut rezista!
Si cum fac destul de des cozonac, iar in general cam jumatate din cantitate o ofer prietenilor sau vecinilor pentru ca stiu ca la noi nu se mai consuma daca nu este cald. De data asta am oprit acea jumatate cu gandul la budinca. Si n-am avut decat un singur regret: ca n-am facut-o mai demult.. ca tare buna a fost!!


Ingrediente:
o jumatate cozonac maricel
5 oua
300 ml frisca dulce
500 ml lapte dulce
150 g zahar
1 esenta vanilie
sare
stafide
agrise
ciocolata


Cozonacul l-am taiat felii, apoi am eliminat marginile si am taiat bucati de cca 2-4 cm pe care le-am pus intr-un vas de ceramica. Peste bucatile de cozonac am adaugat stafide si agrise.
Laptele, frisca, zaharul si un praf de sare le-am pus intr-un vas, la foc mic, amestecand mereu pana zaharul s-a topit iar amestecul s-a incalzit foarte putin. Am oprit focul si am pus esenta de vanilie.
Ouale le-am amestecat cu un tel, apoi am adaugat amestecul de lapte, omogenizand totul.
Peste bucatile de cozonac am pus lichidul si am lasat putin sa se absoarba. 
Cu o lingura am apasta usor peste toate bucatile de cozonac, apoi am pus bucati de ciocolata si am dat vasul la cuptorul preincalzit la 1700C pentru 45 de minute.
Cand a fost gata am scos vasul de cuptor si am lasat budinca sa se raceasca.
Absolut delicios a fost!