Budinca De Clatite Cu Spanac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 clatite
400 g spanac – congelat
1 ceapa mica – medie
120 ml lapte
1 lingura smantana pentru gatit
100 g telemea
100 g cascaval
25 g unt
1 lingura faina
200 ml lapte
sare
piper
1 praf nuscoara
1 lingura ulei
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput umplutura. Calim o ceapa, apoi adaugam spanacul pentru a le cali impreuna in jur de un minut.
Turnam laptele si smantana si mentinem pe foc pana acestea se evapora. Luam de pe foc, adaugam trei sferturi din cantitatea de branzeturi si amestecam pana se omogenizeaza.
Umplem clatitele cu o cantitate aproximativ egala de spanac cu branza, ruland fiecare clatita in parte.
Pregatim apoi sosul: topim untul, adaugam faina si amestecam bine, mentinand pe foc 20-30 secunde, apoi adaugam laptele cate putin, amestecand continuu. Lasam pe foc pana obtinem o consitenta potrivit de groasa.
Punem intr-un vas termorezistent un rand de trei clatite. Turnam putin sos si presaram branzeturi peste acestea, apoi aranjam restul de clatite peste primul strat. Adaugam restul de sos si ce a mai ramas din branzeturi.
Coacem la 200°C pana se rumenesc clatitetele si se ingroasa sosul.
Servim budinca de clatite atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Aceasta reteta este am facut-o special pentru provocarea lunii mai.