Budinca De Clatite Cu Spanac
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aceasta reteta o puteti face si in zilele de post inlocuind laptele cu supa de legume sau apa,untul cu margarina si puteti folosi cascaval de post "Forma"-este singurul care nu contine proteina din lapte,iar foile de clatite facute din apa si faina.
10 foi de clatite
putin lapte,supa de legume sau apa
2 cepecascaval dupa gust(eu am folosit 200 g)
Optional se poate folosi si putina branza rasa...
unt sau margarina
1 ou
sare,piper dupa gust
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper.
Dupa ce se raceste ,se lasa la scurs,se toaca marunt,se amesteca cu cascaval ras si optional se poate adauga si putina branza rasa.
Un vas de yena se unge cu ulei,unt sau margarina si se aseaza alternativ o foaie de clatita,compozitia,iar
ultimul strat trebuie sa fie format din foaia de clatita.
Se unge cu ou amestecat cu unt topit si se da la cuptor,iar spre sfarsit se rade cascaval deasupra si se reintroduce la cuptor pana se gratineaza frumos. Daca este post se unge numai cu margarina topita.
Se poate servi cu smantana.Este delicioasa atat rece cat si calda.