Budinca De Clatite Cu Branza La Cuptor Cu Clatita La Control! Pentru Bloggerii Care Au Participat La Campania Clatidiada Bloggerilor Culinari Cu Tigaia Fissler! Http://www.gatestesanatos.ro
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2012/07/pregatirea-retetelor-clatidiada.html#
Pentru aluatul de clatite
500 g faina
500 ml lapte
4 oua
150 ml ulei
un praf de sare
Pentru umplutura
400 g branza de vaci
100 g branza telemea
100 g smantana
2
oua
o legatura de marar
sare,piper,cimbru,nucsoara dupa gust
300 g smantana
2 oua
cascaval ras dupa gust
Se pregateste compozitia pentru clatite din faina,oua,lapte si sare.Se amesteca bine pana la omogenizare si se tine la rece cca o ora.Se rumenesc pe ambele parti in tigaia Fissler incinsa, dar fara a adauga ulei.
Separat se pregateste umplutura astfel : se amesteca branza de vaci scursa bine cu branza telemea, cu ouale,smantana,mararul tocat,se condimenteaza si se sareaza dupa gust.
Umpleti clatitele cu aceasta compozitie, rulati-le si asezati-le intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Mie mi-a mai ramas putina umplutura si am amestecat-o cu 300 g smantana , 2 oua si se toarna peste clatitele umplute . Spre sfarsitul coacerii se presara cascaval ras dupa gust si se mai lasa cateva minute la cuptor pentru gratinare.