Budinca De Ciocolata (chocolate Pudding)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajitura asta e o sarbatoare pentru toti chocoholicii din lume. Asa mi-a spus baiatul meu, care ar manca ciocolata pe paine. Prin urmare, nu ezitati sa o faceti pentru ca e tare simpla si usoara. Si nimeni n-o s-o refuze :P
Ingrediente pentru 4 portii:
- 200 g unt moale + 1 lingura, pt uns formele
- 400 g ciocolata amaruie 55%
- 3 oua mari
- 3 linguri zahar tos + 1 lingura pt pudrat formele
- 3 linguri amidon
- 1 lingura nuca/alune coapte, macinate nu foarte fin
- Incalzeste cuptorul la 180C.
- Pregateste 4 vase mici, care pot fi puse in cuptor (cani sau vase ramekin): unge-le bine cu unt, afoi tapeteaza cu zahar tos.
- Topeste ciocolata intr-un castron incapator, la baia de aburi. Adauga untul in ciocolata fierbinte, lasa-l cateva minute sa se topeasca si amesteca bine, pana se omogenizeaza. Lasa la racit.
- Mixeaza ouale si zaharul, cam 3 minute, pana se albesc. Adauga in ele amidonul si nuca, amesteca repede. Adauga ciocolata complet racita.
- Imparte compozitia in cele 4 vase si pune-le in cuptor cam 10- 12 minute.
- Budinca de ciocolata se mananca direct din vase, fie calda cu putina ingheteta, fie rece.