Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta forma am folosit-o special pentru Leon. Ii plac mult avioanele
Aceata budinca este preferata in special de copii.
Preparare: 1 ora 267 kcal Ingrediente: cartof dulce 150-160 g gelatina 5 g (eu am folosit gelatina pudra)si 2 linguri apa pt dizolvat 1 ou lapte 150 ml zahar 3 linguri MDP:
Se curata cartofii de coaja si se tin in apa rece pentru 5 min.
Se scurg bine de apa ,se pun intr-un vas termorezistent cu foita deasupra si dati la cuptorul cu microunde 2-3 min la 600w.
Dupa ce s-au racit se pun in processor,blender.
Turnati laptele
Oul batut,gelatina dizolvata in cele 2 linguri de apa (calduta),zaharul si mixati bine.
Compozitia rezultata se trece prin sita.Turnati in forme si dati la rece pentru 4-5 ore. Se serveste cu gemuri,siropuri dupa plac.Noi am servit cu sirop de zahar brun. Pofta buna