Budinca De Caramel
Sursa Budinca de caramel

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca va plac budincile,poate o încercati si pe asta.Nimic mai simplu!
Putine ingrediente,se prepara rapid si iese ceva delicios,fara stabilizatori si alte E-uri.
- 400 ml lapte fierbinte
- 4-5 linguri zahar
- 25 g amidon de porumb
.jpg)
Se caramelizeaza zaharul,atît de auriu-maroniu cît va place.
Cu cît mai închis la culoare,cu atît mai pronuntat este gustul de caramel.
Atentie însa sa nu-l ardeti prea mult,ca devine usor amarui.
Se stinge caramelul cu lapte fierbinte,apoi se lasa pe foc moderat pîna se dizolva complet.
.jpg)
Se iau cîteva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul,
.jpg)
dupa care se toarna totul în oala amestecînd într-una cu telul pîna se îngroasa.
.jpg)
Se toarna în cupe,forme,sau ce doriti,si se lasa la racit.
.jpg)
Notite:
-aceasta budinca se poate freca cît este înca putin calduta cu 100 g unt la temperatura camerei,
si obtinetio crema catifelata cu care puteti umple o rulada,sau alte blaturi usoare si pufoase,gen pandispan.
-cînd e rece se poate mixa cu 250 ml frisca batuta,si obtineti o crema usor aerata.
-în aceasta crema puteti adauga fulgi de ciocolata
-sau o puteti aromatiza cu un lichior de cafea
-o puteti servi ca desert,decorata cu tigarete napolitane
-se pot umple eclairs