Budinca De Brocoli
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Am sa copii mai intai reteta din revista si apoi am sa zic ce schimbari am facut eu... "din mers"...
Timp preparare 50 min, cantitatile din reteta initiala pt 6 portii.
Ingrediente:
- 400 gr macaroane
- 4 oua
- 200 gr smantana
- 1 bucata brocoli
- 1-2 morcovi fierti
- 150 gr telemea
- 1 lingura unt
- sare
- piper
Preparare:
Rupi macaroanele bucati si le pui la fiert in apa clocotita cu sare. Lasi 8 min si le scurgi.
Desfaci brocoli in buchetele si le fierbi 2-3 min in apa cu putina sare. Le treci prin jet de apa rece.
Intr-un castron maimare, bati ouale cu smantana, adaugi telemeaua data prin razatoarea mare si amesteci.
Amesteci pastele cu morcovul taiat cubulete si buchetele de brocoliscurse si condimentate cu sare si piper. Asezi totul intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Adaugi peste ele compozitia cu oua si-l introduci la cuptor aproximativ 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Eu am folosit tot pachetul de macaroane (500 gr) si am marit cantitatile celelalte (5 oua, smantana, telemea). In plus, sotului neplacandu-i brocoli, nu am amestecat pastele cu brocoli si morcovul ci lea-m pus in straturi in tava unsa cu unt... Chair am lasat o margine unde nu am pus brocoli sa poata sa manance si el. La sfarsit mi s-a parut putina compozitie de smantana cu ou si am mai pus 2 oua amestecate cu 2 linguri de smantana. 9deci in final, la sfar aveam in compozitie 7 oua, 400 gr smantana si 200 gr telemea la o tava de 24/34 cm)