Budinca Cu Leftovers
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
deschizi frigiderul: multe ingrediente care parca nu se leaga intre ele. ai si d'aia ai si d'aia dar nu te poti hotari la nimic. n-ai idei, n-ai inspiratie, esti blocat!
fa o budinca cu-de-toate uite asa(pentru 6 persoane):
- caleste o ceapa cu carnea de la 3 carnati desfacuti de pielita (carne tocata/piept de pui/sau orice alta carne pe care o toci marunt de cutit) si o mana de ciuperci. stinge focul, trage deoparte.
- taie crutoane de paine pana umplii fundul unei tavi.
- taie 3-4 rosii marunt, arunca-le peste paine. arunca in tava si tot ce ai cailit in tigaie. imprastie uniform.
- rade 300 de grame de cascacaval in tava
- intr-un castron mare sparge 10 oua, si amesteca-le cu 300 de grame de lapte si 2 linguri mari de smantana. potriveste de sare si piper. toarna uniform in tava.
- orice ingredient de mai sus se poate inlocui cu ce ai prin frigider, obligatorii ar fi: crutoanele, cascavalul si oul cu smantana.
- da la cuptor cam 25 de minute sau pina cand face o crusta frumoasa.
alatura un vin rosu, corpolent care sa-ti stranga un pic gura dupa ce-l bei.
respira.
te simti inspirat acum, ai chef de discutii. puteai sa mai faci si nu-stiu-ce cu ce aveai in frigider dar nu ti-a venit ideea...