Budinca Cu Broccoli, Conopida Si Ciuperci
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 1 buc conopida mica
* 1 buc broccoli
* ciuperci de conserva
* cca.100 g telemea
* 100 g parmezan
* 2 oua
* 250 ml iaurt (sau lapte)
* 2-3 lg de smantana
* unt * pesmet
* sare * piper * verdeata
Mod de preparare:
Se desface conopida si broccoli in buchetele, se spala bine si se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute. Intre timp, intr-un castron suficient de mare, se amesteca ouale, iaurtul si telemeaua data pe razatoare sau sfaramata cu furculita.
Se unge o tava de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. In tava se aseaza mai intai conopida si broccoli fiarte si scurse de apa. Se adauga si compozitia de oua, iaurt si branza.
Deasupra se presara cascavalul dat pe razatoare. Se da budinca la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste si capata o culoare auriu inchis. Se serveste si calda si rece.
Ca sa se poata taia frumos se lasa putin dupa ce se scoate din cuptor. Pofta buna!