Budinca Cu Branza Si Visine
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 250 gr. branza dulce de vaci
- 1 lingura gris
- 1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
- 2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 pachetel zahar vanilat
- 1 varf de sare
- 3 oua mari
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
- dulceata de visine
- smantana
Mod de preparare :
- Ouale se separa albusul de galbenus.
- Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
- Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
- Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
- Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
- Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
- Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.
Pofta buna copii ;P