Bucatini Cu Ceafa Taraneasca
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 400 grame carne amestec (porc cu vita)
- 80 grame ceafa taraneasca afumata feliata (se gaseste la Mega Image, firma Gusturi Romanesti)
- 1 kg rosii
- 1 ceapa rosie mare
- 1 catel de usturoi
- 2 polonice de supa (vita sau pui, ce aveti)
- sare/piper
- maghiran (cat incape in varful degetelor)
Preparare:
Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu ceapa / usturoiul tocate foarte marunt si ceafa taraneasca taiata fasii. Lasati 1-2 minute si adaugati carnea tocata. Se lasa la foc potrivit pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga rosiile (curatate de coaja si taiate marunt) si supa de vita sau de pui. Se condimenteaza si se lasa pe foc pana cand scade.
Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sosul se amesteca cu pastele si se servesc cu patrunjel tocat foarte fin si cascaval razuit (eu am folosit telemea sarata de oaie).
Pentru a decoji rosiile cu usurinta opariti-le cateva secunde.
Pofta buna!