contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bucati De Porc, Fripte, Cu Salsa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

      Si iata-ne in ultima saptamana de marathon, de Inspiration Food Marathon, organizat de electrolux. Si ultima tema e Reteta in 30 de minute. M-am tot gandit cam ce as putea face eu in 30 de minute, pentru ca nu prea ma pricep la retete rapide. Pentru mine o reteta in 30 de minute inseamna sa-l chem pe R si sa ii zic: te rog eu fa tu ceva repede de papa, ok? Si el imediat gaseste solutii pentru a salva foamea. Deschide frigiderul, camara si  improvizeaza... cateva omlete fastuoase, cu tot felul de legume, cu bacon, sau numai  cu branza si ceva sosuri pe langa... putintica paine prajita cu jumari... o rapida salata de ton cu multa zeama de lime si legume....    Eu, in schimb... cand vine vorba de retete rapide ma rezum la a lua 2 felii de paine (maninc multa paine, asta e) n-o prajesc, de lene, pun ceva sunca intre... o felie de branza de care gasesc prin frigider si... musai o cafea... si.... cam atat.
    Asa ca spun sincer ca aceasta ultima tema a maratonului, m-a terminat la modul propriu. Trei zile am stat si am tot scotocit prin carticelele mele, nimic nu-mi convenea :)) Pana la urma am gasit, totusi, ceva ce poate fi facut lejer in 30 de minute, bun si placut, dar mai ales cu porc (leguma mea favorita). Astfel ca va prezint niste suculente Bucati de porc, fripte, cu salsa, si va rog eu mult de tot sa ii acordati multe comentarii pozitive aici la postare, si cat mai multe like si comentarii pe Facebook, acolo unde va fi si promovata.
      Va multumesc tuturor pentru sustinere.

Asadar ingrediente:
  • 3 felii de spata de porc cu os
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • 1 lime, coaja rasa si zeama
  • 1 lingurita boia de ardei iute

pentru salsa:
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 castravete mic
  • 1 legatura patrunjel frunze sau coriandru si mai bine
  • o mana de boabe de porumb din conserva clatite si scurse de apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare 
  • felii de lime pentru servit

    Procedeul e simplu. Mai intai facem salsa, pentru ca va trebui sa stea la rece cat timp ne ocupam de feliile de porc.
   Asa ca in maxim 5 minute taiem in cubulete, ardeiul gras, rosiile, castravetele si le punem intr-un bol. Adaugam ceapa rosie taiata fin, boabele de porumb si amestecam totul.
   Punem si frunzele de patrunjel (coriandru verde daca gasiti) tocate marunt, uleiul de masline si zeama de lime. Amestecam, potrivim de sare si dam la rece pana sunt gata feliile de porc, dar mai ales pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda.
       Feliile de porc le trecem pe o parte si pe alta prin putina zeama si coaja de la o jumatate de lime, sare ,  ulei de masline si o lingurita de boia de ardei iute.
     Le crestam in trei sau patru, pornind dinspre os spre capat si le aruncam intr-o tigaie incinsa bine, fara ulei! Le intoarcem repejor pe o parte si pe cealalta pana se rumenesc, apoi punem uleiul si lasam la foc moderat vreo 15 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand se rumenesc.

    Scoatem pe farfurie, punem salsa rece si servim cu felii de lime taiata, din care stoarcem usurel zeama peste toata aceasta nebunie de arome si culori. Super bun si foarte rapid. 
   Pofta mare si nu uitati sa ma votati!