contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bucate Din Gradina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu toate ca anul asta nu prea ne-am ocupat de gradina,iar recolta este marunta,ne bucuram de roadele pe care ni le ofera.La anul ce vine,ne-am propus sa ne îngrijim mai mult de ambele gradini,ca si cea de-acasa a avut de suferit.Si ele la fel ca sufletele noastre...
Nici cînd ne-am dat silinta multa nu am avut recolta uriasa.De exemplu cu rosiile,pur si simplu nu avem noroc.Nu vor si nu vor.Cîteva ajung la maturitate,dar putine,iar restul fac mana,se îmbolnavesc,se maronesc...si adio.La anul renuntam.Nu mai punem rosii.Mai bine folosim locul pentru alte legume,fructe,ce-o fi.Anul asta,desi înca verzi,fructele au început sa faca pete maro.Probabil ca nu vom avea nici macar o rosioara!
Noi nu stropim cu nimic.Doar contra melcilor folosim niste bobite biologice pe baza de drojdie.Niste bobite care-i atrage sa se înfrupte din ele,si sa renunte la plante,apoi se retrag si mor satui si fericiti.
Anul asta,dupa cum stiti,ca v-am mai spus de 199 de ori,a tot plouat.Atîta ploaie nu am mai vazut niciodata în 20 de ani,de cînd sînt aici.Fructele sensibile ca zmeura si altele tot asa maruntele,se strica înainte de a se coace.Mucegaiesc pur si simplu.
Printre altele am pus si cîteva rînduri de cartofi.Foarte slabut,în comparatie cu alta data.Putini si mititei.În unele cuiburi nu s-a facut nimic,iar altii au putrezit sub pamînt.Castravetii în schimb,ne invadeaza în fiecare an,la fel ca dovleceii.Avem tot sezonul pe saturate.Sînt foarte buni în comparatie cu cei din supermarket.Nu-s asa aposi.Au o textura mai ferma si o aroma placuta.Dovleceii se pot consuma si cruzi.Asa buni sînt!
Ardeii iuti au început sa se faca,si jalapenos.Feniculul cred ca l-am pus prea tîrziu.Vinetele înca-s minuscule.Eh,ce mai conteaza.La anul o fi mai bine,ca doar ne-am propus sa lucram cu cap,dupa plan :D
Cu cîteva zile în urma,am plecat cu cosuletul spre gradina,si l-am umplut cu bunatati,iar acum o sa va arat si voua ce am facut cu ele.Saptamîna asta ne-am hranit mai sanatos decît încercam sa o facem oricum de obicei.
Din castraveti am facut supa rece cu iaurt,salata dupa reteta lui Tim Mälzer,
sau i-am savurat pe pîine cu unt.

 

Cartofii i-am facut la cuptor,cu cîteva bucatele de lamîie,
ulei de masline si sarea mea de mare cu verdeturi uscate.
O parte din dovlecei i-am folosit la prepararea unei gustari excelente cu Feta,
o alta parte i-am grilat si i-am servit cu cîte o portie de pappardelle proaspete,
iar din restul am facut o supa crema cu somon.Delicioasa de altfel.
Gustarica de dovlecei cu brînza Feta,ulei de masline si cimbru proaspat,
tot din productie proprie.Excelent!

Se coace acoperit,atît cît sa se înmoaie brînza si dovleceii.

Dovlecei grilati,stropiti cu ulei de masline,aromati cu felioare de usturoi cu pappardelle proaspete.

Supa crema de dovlecei cu somon.Delicioasa!

În gradina de acasa,mai trebuie sa se coaca strugurii.Niciodata nu au fost asa multi.Cred ca trebuie sa ma apuc de facut vin.Glumesc.Dar poate un jeleu pentru brînzeturi,un compot...sa vedem.Vremea este capricioasa,si nu ar fi prima data cînd o grindina îi distuge înainte de recolta.Atunci macar se bucura albinele de ei :)

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com